Laten we het in deze barre tijden eens over iets positiefs hebben.

Van de week kwam een interessant boek uit, waar iedereen iets aan kan hebben.

Het heet: Leer manifesteren zoals Oprah Winfrey en J.K.Rowling en wordt in 6 stappen succesvol. Klinkt erg Amerikaans, maar toch geschreven door een Nederlander, weliswaar met een Franse naam: Baptist de Pape. Hij schreef jaren geleden The Power of The Heart en maakte ook de gelijknamige film.

Er is niet veel over te doen geweest in de media, maar in Nederland alleen al verkocht hij 40.000 boeken.

Wat heeft hij gedaan?

Iets heel slims: hij onderzocht het leven van drie, elk op hun gebied succesvolle vrouwen en keek wat ze gemeen hadden. Oprah Winfrey werd geboren in een superarm gezin, werd misbruikt en was voorbestemd om haar leven als dienstmeisje te gaan doorbrengen. Ze is nu multimiljardair.

J.K.Rowling was een depressieve, alleenstaande moeder. Omdat haar leven niet slechter kon, besloot ze te doen waar ze altijd al zin in had gehad: kinderboeken schrijven. Hoewel ze nu enigszins omstreden is in Engeland omdat ze iets verkeerds gezegd heeft, behoort ze toch tot de meest succesvolle schrijfsters ooit, de bedenkster van Harry Potter. Klassiek verhaal: niemand wilde haar boeken uitgeven.

En dan is er het relaas van Anita Moorjani, niet echt een wereldberoemd iemand, maar wel een vrouw die in coma lag omdat ze ernstig kanker had. Haar familie stond al rond haar bed om afscheid te nemen, toen ze ineens besefte dat ze nog wat te doen had op aarde. Ze had de wonderlijke gewaarwording dat ze door liefde werd omhuld en besloot terug te keren in haar lichaam.

Deze drie vrouwen hebben van alles gemeen, terwijl ze ver van elkaar wonen: de VS, Engeland en Hongkong.

Natuurlijk moet je het boek lezen om het allemaal duidelijk te krijgen, en de zes stappen te volgen.

Een paar dingen waren voor mij heel herkenbaar.

Om een vervuld en buitengewoon leven te manifesteren moet je uitgaan van de werkelijke intenties van je ziel. En dat doe je door je voor de fluistering open te stellen van je hogere bewustzijn.

Oprah zei iets heel waars: ’Je hoeft geen leven te leiden dat door anderen of je verleden wordt bepaald.’

Als ik erover nadenk, heb ik me bij alle belangrijke beslissingen in m’n leven laten leiden door m’n buikgevoel. Al riepen anderen: niet doen!! Dan toch wist ik van binnen dat het goed was. En daarin ben ik nooit beschaamd.

Alleen: ook ik dacht dat als je maar een mooie auto had, dat je het gemaakt had. Maar werkelijk geluk heeft daar niets mee te maken.

Leuk als je deelt!