Het wordt steeds gewoner. Ik ga in een restaurant of café naar het toilet en als ik uit de deur kom, staat er een mevrouw op me te wachten. Een mij wildvreemde mevrouw met altijd een dringende vraag, ongeveer 3x per week. Toen leek het me handig die vragen hier te beantwoorden, kan ik tenminste rustig naar het toilet. Het zijn namelijk steeds dezelfde vragen.

Hoe kom je aan zo’n mooie huid?

Eerlijk gezegd antwoordde ik altijd dat ik die van m’n vader heb geërfd, wat ook zo is. Hij had op z’n 75ste nog geen rimpeltje. Maar ik ben iets heel belangrijks vergeten: ik ben m’n hele leven elke zoveel weken naar de schoonheidsspecialiste geweest, en dat heeft toch zeker geholpen. Daar wordt je huid echt diep gereinigd en krijg je extra adviezen over hoe je het grootste orgaan van je lichaam goed voedt. Moet hebben meegewerkt.

Waar heb je je lift laten doen?

Als ik dan zeg: in Zuid Afrika, roept iedereen meteen: veel te ver weg. Is ook zo, maar een nek-lift, zoals ik heb gehad, kost het dubbele in Nederland, dus als je het echt van plan bent, kun je van dat geld zowel een ticket als een hotel betalen. Ik ben geopereerd door dokter Dirk Lazarus  (ik kan ook niet helpen dat hij zo heet.) Hij geeft bijscholing aan Nederlandse artsen en ik zie net op z’n website dat klanten hem met een 5 waarderen. Dat is het hoogste dat je kunt krijgen en wat mij betreft helemaal terecht.

Wie doet tegenwoordig je kleding?

Het mooiste compliment kreeg ik van Barbara Plugge, verslaggeefster bij Privé. Ik zag haar op een groot feest van vrienden in België. Ze zei dat het haar opviel dat ik me de laatste tijd veel beter kleedde. Nou zeg, qua compliment een schot in de roos. Toen ik een dagelijks programma presenteerde had ik natuurlijk een styliste. Probeer jij maar eens twintig leuke setjes per maand te kopen die ook nog passen en leuk zitten, een verschrikkelijke job. Maar dat heb ik natuurlijk niet meer, dus ik kan gewoon lekker winkelen en kopen wat ik zelf leuk vind. Nou, als je dan gezegd wordt dat je er goed uitziet, is dat heerlijk.

Ja ik weet wel, uiterlijk mag niet het belangrijkste zijn, maar het heeft allemaal te maken met de eerste indruk die je maakt, en daar wordt toch veel op af gegaan. Dus, als het mag, een klein advies: denk nooit ik ben te oud om met kleding, make-up, schoenen bezig te zijn, want je merkt: het wordt gezien en gewaardeerd.

Leuk als je deelt!