Ooit werd deze tijd van het jaar ‘Komkommertijd’ genoemd in het nieuws. Er gebeurde niks, iedereen was op vakantie.

Al een paar jaar kun je dat niet meer volhouden. Er gebeurt te veel om op te noemen. En nu ga ik iets zeggen dat ik nooit had gedacht: ik mis de talkshows. Elke door de weekse avond zijn er drie talkshows tegelijkertijd op tv, maar nu ik behoefte heb aan duiding, is er niks.

Zal ik een paar onderwerpen geven?

We zullen hem maar even ‘de poeper’ noemen. Een Nederlandse jongen die na 30 biertjes en ik weet niet hoeveel shotjes op een slapende man ging zitten poepen op Mallorca. Overigens op commando van zijn vrienden. Hij wist niet meer wat hij deed. Tuurlijk. Niemand valt over het extreme drankgebruik. Ik had daar wel eens drank- en gedragsdeskundigen over willen horen. Is dit soort drankgebruik onder jongeren normaal? Gezien de hersenbeschadigingen die het veroorzaakt, staat ons in de toekomst dan nog wat te wachten. En ons Nederlands imago in het buitenland? Het wordt er niet beter op.

Barbieheimer: twee dijken van films die zijn gelanceerd in de bioskopen, Barbie en Oppenheimer. Ik heb Oppenheimer gezien, duurt maar liefst 3 uur. Meestal haak ik na 10 minuten af, maar ik heb ademloos zitten kijken. Hoe werkt de marketing hierachter, waarom die twee super films nadat er jaren geen publieksfilms waren tegelijkertijd gelanceerd?

Ook graag op het programma: een interview van Jeroen Pauw met Frans Timmermans.

Sylvana Simons en Fardid Azarkan die, vreemd genoeg in deze weken zonder televisie-exposure, ermee ophouden. Wij als kiezers hebben het nakijken. We mogen wel op ze stemmen, wel betalen, maar een verantwoording waarom ze dit doen voor een groot publiek, nee. Wel in de Volkskrant en Radio 1, maar die halen samen nog niet de miljoen kijkers van tv, en zijn bovendien voor select publiek. De mensen waar Sylvana en Farid voor staan kunnen over het algemeen geen krantenabonnement betalen.

Dan Israel. Wat is daar in vredesnaam aan de hand? Als ik de verhalen goed lees zou het land wel eens in een burgeroorlog terecht kunnen komen. Wat heeft dat voor gevolgen in het Midden Oosten? Laat ze maar komen, die deskundigen, eindelijk even iets anders dan die militaire experts over Oekraine.

Kortom, ik snak naar Op1, of Renze, of Humberto of Jinek. Dat heb je natuurlijk altijd: als iets er niet is, weet je pas wat je mist. Zij liggen aan een strand te genieten van een welverdiende vakantie, maar al die Nederlandse thuisblijvers hebben het nakijken. Vrienden in Hilversum, ik durf het bijna niet te zeggen, maar… de wereld draait door.

Leuk als je deelt!