Mijn Inspiratie

Catherine Keyl, ooit begonnen als regie-assistente bij de IKON, heeft inmiddels de status van Oprah Winfrey bereikt in eigen land. Nog steeds journalist en columnist (Telegraaf), presentator, gast in programma’s, altijd actief en gedreven in haar vak. Haar dagelijkse op Amerikaanse leest geschoeide talkshow ‘Catherine’ baarde in 1996 veel opzien. Ze wandelt met veel plezier door heide en bos, maar vooral zonder golfbal. 

1. Peter Hawthorne

Ik had helemaal niet meer gerekend op een liefde na mijn scheiding. Ik kwam hem tegen op een cruiseschip waar hij lezingen gaf over Afrika. Hij zag me zitten in de eetzaal en dacht: dát is een leuke vrouw. Inmiddels zijn we uit elkaar.

2. GVB

Om mijn GVB te halen ben ik naar Ameland gegaan. Ik zat in een groepje met verschillende mensen die ook hun GVB wilden halen. Daar heb ik heel veel les gekregen en mijn GVB gehaald. Met moeite hoor. Ik vind het zo moeilijk. Mijn vriend Peter kan het wel goed. Hij is een fanatiek golfer. Hij speelt in Zuid-Afrika. Daar zijn prachtige banen en het is natuurlijk altijd mooi weer. In Zuid-Afrika golft bijna iedereen.

3. Airshot

Het ergste van golf is dat je besloten hebt om de uitdaging aan te gaan: je gaat staan, concentreert je en dan sla je over de bal heen. Ik vind het werkelijk zo’n afgang. Probeer je het nog een keer, sla je weer over de bal heen. Ik maak mezelf belachelijk met die dure stokken en grote tas en dan de bal missen. Golf moet toch leuk zijn? Ik heb te weinig geduld en wil gewoon die bal een enorme ros geven.

4. Midget golf

Laatst heb ik een paar keer op de midget golfbaan gestaan. Ik vond het hartstikke leuk. Midgetgolf kan ik wel, dus putten misschien ook, nu alleen dat slaan nog.

5. Beste golfer

Ernie Els. Eerlijk gezegd niet vanwege zijn golfprestaties maar wel om zijn prachtige winery in Stellenbosch. Ik ben er geweest, waanzinnig mooi wijn estate met fantastische wijnen.

6. Talkshow Catherine

In 1996 begon ik met de talkshow Catherine. Het format was van het Amerikaanse concern Universal. Het was meteen een spraakmakende talkshow. Per dag keek er een miljoen mensen naar. Het was de eerst show in Nederland waar mensen konden opstaan en hun zegje doen. Daardoor kon je nooit voorspellen hoe het programma verliep. De show kon overal over gaan, van ouders met een gehandicapt kind tot de film Abeltje. Overigens heb ik toen in de echte lift van Abeltje gezeten. Dat ding was loodzwaar en moest met een speciale vrachtwagen naar de studio vervoerd worden. Af en toe kwamen er Amerikanen kijken of wij het wel goed deden. Ze wilden natuurlijk spektakel. Het ging er af en toe best heftig aan toe in mijn talkshow, maar uiteindelijk zijn we toch een braaf landje, geen Jerry Springer taferelen.

7. Met wie wil je uit de bunker slaan?

Uit de bunker slaan kan ik sowieso niet. Ik kan wel uit de bunker presenteren. Ik wil een date met Danny Ghosen en Waldemar Torenstra. Voor een talkshow. Danny zit nu bij de EO. We hebben hele andere denkbeelden, ik ben het absoluut niet met hem eens. Maar hij is wel uitdagend en dat is uitstekend voor een duo presentatie. Zeker als je allebei van een andere generatie bent. Als duo moet je een beetje van elkaar houden en elkaar ook durven afzeiken. Dan is het helemaal mooi als je medepresentator veel jonger is.

8. Waldemar Torenstra

Ja, met Waldemar Torenstra zou ik graag een programma willen presenteren. Ook al is hij acteur, ik denk dat hij dat wel zou kunnen. Ik was laatst bij de talkshow van Humberto Tan waar hij ook te gast was. Waldemar zei: Als IS onze waarden en normen aantast, ben ik bereid om te vechten. Dat maakte enorme indruk op me. Het zou ontzettend leuk zijn als ik een talkshow mag presenteren met reportages, interviews en studiogasten met een jongere generatie zoals Danny of Waldemar, of met allebei. Ik verheug me erop.

9. Kans

Oké, ik geef golf nog een kans. Omdat Passie4Golf zo aandringt… daar doe ik Peter een heel groot plezier mee. Het is natuurlijk fijn als je allebei kan golfen. Ik ga mijn best doen.

(bron: passie4golf.nl)