Iedereen die deze column regelmatig leest, weet dat ik een bloedhekel heb aan discriminatie, en zeker tegen vrouwen. Echte uitslag krijg ik als vrouwen iets niet goed doen, daarop gewezen worden en dan zeggen: ‘zeker omdat ik vrouw ben. ’Nee, omdat je iets verkeerd doet.

Dus toen ik afgelopen zaterdag in de NRC een stuk las van Hassnae Bouazza met als titel: ’Kaag-gate is een ordinaire heksenjacht’ was ik extra geïnteresseerd.

‘Wilders noemde Kaag deze week bij herhaling een heks,’ zegt ze in het stuk. Gelukkig neemt niemand, behalve Hassnae, dit soort uitlatingen van Wilders serieus. Je kunt het zelfs omdraaien: Lilianne Ploumen werd helemaal niet door hem genoemd, is dat niet erger?

Natuurlijk heeft Hassnae gelijk als ze zegt dat het normaal is dat de makers van documentaires bij het product betrokken worden als het af is. Zeker, maar enorme veranderingen aanbrengen na afloop is wel een ander ding. En beelden manipuleren in ieder geval. Maar ik ga het niet over die Kaag film hebben, daar is al genoeg over gezegd, het is gewoon een schande voor de journalistiek wat daar gebeurd is.

Kaag kondigde tijdens de verkiezingen aan dat ze lijsstrekker én premier wilde worden. Wie dat doet weet dat hij in de smiezen gehouden wordt. Dus toen ze een paar zetels won, kwam er eerst een spontaan filmpje waarbij ze op een tafel sprong dat in scene bleek te zijn gezet en daarna de mededeling dat het Coronabeleid van het kabinet (waar ze notabene zelf in zat) niet deugde. Beetje vals, eigenlijk.

Hassnae:’Een vrouw met succes moet kapot. Femke Halsema en Sylvana Simons ervoeren dit ook al.’

Ik zeg: kijk naar Caroline van der Plas. Een veel gevraagde talkshow gast. Recht voor z’n raap, nul ervaring in Den Haag en ik heb nog niemand negatief over haar gehoord.

De man van Geen Stijl die documenten bij de overheid opvroeg om te kijken wat er nu precies bij het maken van de documentaire gebeurd was, heeft Kaag ‘een vreselijke feeks en haar partij een gezwel’ genoemd.Van mij mag hij dat denken (dit is een vrij land) en als hij door het opvragen van die documenten een enorme lading bagger naar boven heeft gehaald, waar met name D’66 kopstukken een groezelige rol in spelen: so be it.

Nu zei Kaag vorige week, dat ze ‘helemaal klaar was’ met de documentaire. Ook fijn, als je dat hoort als medewerker. Hebben die mensen alles gedaan om haar te pleasen, is het weer niet goed.

Affijn, Kaag stond vooraan om Rutte te veroordelen voor z’n leugens. Nu zit ze elke dag met hem te vergaderen. Laat iedereen vrij, maar niemand vallen. Hoe bedoelt U?

Leuk als je deelt!