Ja, soms kun je je zelf ongewild in de nesten helpen.

Vorige week werd ik gebeld door het blad Weekend, of ik samen met andere recensenten iets over het talkshow-landschap wilde zeggen. Het viel me op, zei ik toen, dat Frank Masmeijer, die toch tot 9 jaar cel kreeg voor drugshandel, overal wordt uitgenodigd en dat Marco Borsato, van wie niet bewezen is dat hij iets heeft misdaan, nog steeds geboycot wordt. Behalve door 538 dan.

Intussen wordt mij gevraagd zitting te nemen in het Bestuur van Pensioenvoldoen.nl. Dat is een burgerbeweging, nu al gesteund door 300.000 mensen. Zij vinden het onterecht dat de Nederlandse Overheid in 2007 besloot de pensioenen niet aan te passen aan de inflatie. Nou, dat vind ik ook. En wat erger is: voor de mensen die nu werken is het ook een ramp, want tegen de tijd dat ze met pensioen gaan is het nog maar weinig waard. Omroep Flevoland nodigt mij uit daarover te komen vertellen.

Ik vraag langs m’n neus weg of er nog meer gasten zijn. Niet te geloven: Frank Masmeijer.

Ik zeg tegen Marco Verhagen, de interviewer, dat ik wel wil komen, maar dat ik natuurlijk niet niks tegen Masmeijer kan zeggen.

Zodra het programma begint, citeert Verhagen mijn uitspraken.

Masmeijer is not amused.’Ik heb hier nou al zo vaak over gepraat, moet dat nou weer?!’

Dan kan ik het niet laten te vragen naar waarom hij eigenlijk gratie heeft gekregen, ik ben gewoon benieuwd. ’Ook daar heb ik al 100x op geantwoord,’ zegt hij, ‘een vriendin vroeg het aan en ik kreeg het gewoon.’ Geen antwoord waarom dus.

Vervolgens vraagt Verhagen wat ik nou eigenlijk van het programma van Nadia vond.

Ik zeg dat ik het moeilijk vind over collega’s te praten.

Masmeijer:’Nou, daar heb je toch niet zo’n erge moeite mee,’ doelend op wat ik tegen hem zei. En dan komt het moeilijke van een talkshow. Ik besluit in een split second daar niet op in te gaan en Verhagen fatsoenlijk te beantwoorden.

Maar later, als ik naar huis rijd, kan ik niet anders dan één ding concluderen. Masmeijer snapt er echt niks van. Ik discussieer met hem over wat hij heeft gedaan. Niks achter zijn rug, gewoon een eerlijk gesprek. Nadia is niet bij het gesprek aanwezig en is voor zover ik weet geen misdadiger. Lijkt me nogal een verschilletje.

En het allerergste: vervolgens gaat het overal alleen maar op de social media over dit incidentje tussen Masmeijer en mij, terwijl de zaak die echt belangrijk was, Pensioenvoldoen.nl, totaal wordt ondergesneeuwd.

Als u geïnteresseerd bent, kijkt u dan eens op die website, u zult verbaasd zijn hoeveel geld u nog te goed heeft.

Leuk als je deelt!