Voor wie het gemist heeft: twee weken geleden schreef ik in deze column over luchtdruk vibrators. Elke maand zit ik bij Harry Mens om over m’n columns te vertellen, dus ook vorige week. Harry moest er niet aan denken dat zo’n vibrator bij hem in bed kwam. Socials flipten.

Alex Mazereeuw (29) van de Volkskrant sprak van een vlijmscherp interview.

Maar mijn collega’s van het programma VI, René van der Gijp (63) en Johan Derksen(75) dachten daar anders over , ze spraken over ‘bejaarden-tv.’ Eerst dacht ik met Gijp: ’La gaan’, uiteindelijk is het een soort van eer om je te voegen bij homo’s, zwarten, joden, friezen en andere minderheden die steeds in dat programma gediscrimineerd worden. Maar toen onze nationale cabaretier zich aansloot bij die bejaarden-kritiek, moest mij toch iets van het hart.

Kijk, Johan kan zeker twee keer per uitzending een naam niet meer bedenken. Dat gaat dan ongeveer zo: ‘Die mevrouw uit België die het altijd over seks heeft..’ en dan vult Wilfred Genee vliegensvlug aan: ’Je bedoelt Goedele Liekens?’’Ja, zegt Johan dan, en na een paar minuten zegt hij: ’Die mevrouw, hoe heet ze, Liekele Goedens…’ want hij kan een naam nog geen twee minuten onthouden.

Wie zei daar bejaarden tv?

En dan onze nationale cabaretier Youp van t Hek(70). Hij moest toch even in de NRC laten weten dat ik pas echt bejaard ben. Zegt de man die twee weken geleden een hele voorstelling moest afblazen omdat hij niks meer kon onthouden.

Waarom mij dit opvalt? Het is gewoon een typisch voorbeeld van mannelijke arrogantie. Ze zijn zelf oud en bejaard en zonder geheugen, maar denken dat ze nog twintig zijn en zijken dus gemakshalve een vrouwelijke collega af.

Ik ben er zo fel over omdat dit fenomeen me m’n hele leven heeft achtervolgd. Gelukkig zijn jongere mannen veel geëmancipeerder.

Bij Harry was ik onderweg om te vertellen over de orgasme-gap, maar ik kwam er nooit aan, omdat ik steeds hinderlijk onderbroken werd.

Die gap gaat over het volgende. Mannen komen bijna allemaal klaar bij de seks, bij de vrouwen komt een kwart niet klaar. Waarom? Mannen vinden zichzelf allemaal fantastische minnaars. Sommigen hebben nog nooit van een clitoris gehoord, anderen kunnen haar niet vinden. Vaak worden die vrouwen dan frigide genoemd. Dus, had mijn betoog moeten zijn, dan is zo’n apparaatje dat vrouwen in een paar minuten bevredigt, een fantastische uitvinding. De wereld zal er alleen maar vriendelijker door worden. Maar ja, ik kwam er nooit aan, omdat ik blijkbaar te beleefd ben.

Eindelijk gelukt dus nu, toch nog klaargekomen.

Leuk als je deelt!