name head

 

School (2)

6 dec. 2017

Dus volgende week dinsdag wordt er gestaakt in het onderwijs. Het is duidelijk dat de  emoties hoog oplopen. Vorige week schreef ik over kinderen die grenzeloos opgevoed worden  en de onderwijsgevenden die de daardoor ontstane problemen mogen oplossen. Honderden Facebook reacties waren het gevolg en eveneens honderden reacties op mijn website.

lees verder


School

29 nov. 2017

Ja zo gek, dat bericht vorige week dat er geen onderwijsgevenden te krijgen meer zijn.
De laatste tijd wel eens bij IKEA geweest, in een restaurant of in een trein? Zie hoe sommige ouders nooit grenzen aangeven voor hun kinderen. Bij de IKEA lopen ze met hun schoenen over de nieuwe stoelen, in restaurants vallen ze mensen lastig die rustig willen eten en in de trein doen ze hun best aan de noodrem te trekken.

lees verder


Kaapstad

22 nov. 2017

Dus vandaag trouwt Gordon in zijn geliefde Kaapstad. Ik hoop oprecht dat hij gelukkig wordt.
Door het feestgedruis zal hij weinig tijd hebben om zich in de plaatselijke problematiek te verdiepen.  Zoals jullie ongetwijfeld weten kom ik nu al tien jaar regelmatig in Kaapstad en van de week realiseerde ik me hoe de situatie is totaal is omgekeerd. Tien jaar geleden was de sfeer in Nederland somber:

lees verder


Make-up

15 nov. 2017

Ineens realiseer ik me dat ik al heel lang niet heb gewinkeld. Te veel op het web, misschien. Ik besluit er een ouderwetse winkelmiddag van te maken.
In het warenhuis kom ik binnen op de afdeling make-up en er komt een verkoopster naar me toe.
‘Mag ik u een crème laten proberen?’ vraagt ze en ze gebaart me op een iets verhoogde kruk te gaan zitten.

lees verder


Jeremiëren

08 nov. 2017

Afgelopen tijd viel er weer veel te jeremiëren over de positie van de vrouw. Te weinig vrouwen in de politiek, te weinig in de leiding van grote bedrijven, te weinig in de ICT. Vroeger zou ik me enorm hebben opgewonden: dat moet nou toch eens afgelopen zijn! Maar tegenwoordig denk ik steeds vaker: eigen schuld, dikke bult. Dat komt onder anderen door drie gesprekken die ik afgelopen weken had

lees verder

 

1  2

 

 

 

 

boek