name head

 

Woede

20 maart 2019

Vorige week had ik het over het verschil waarmee mannen en vrouwen met hun woede omgaan. Vrouwen voeren radiostilte in als ze zich verongelijkt voelen. Veel reacties van vooral mannen die dat herkennen. Nu even over de mannen. Afgelopen vrijdag Christchurch. De woede van een witte, verongelijkte man. Eerlijk gezegd dacht ik toen, ...

lees verder


Radiostilte

13 maart 2019

Dat was een interessant artikel in de NRC over het verschil in boos worden tussen mannen en vrouwen. Vrouwen huilen vaker uit woede, mannen gaan op hun doel af. Vrouwen willen nog steeds aardig gevonden worden of nemen een slachtofferrol aan volgens de onderzoekers. Wat ik niet in het artikel las was de veel gebruikte methode 'radiostilte.' Ik geef een paar voorbeelden .

lees verder


Late

6 maart 2019

Is het erg als je talkshow gestopt wordt? Ik kan uit eigen ervaring zeggen: ja, dat is heel erg. Indertijd maakte ik 'Catherine,' een dagelijkse talkshow met een miljoen kijkers per dag. De sponsor en de zender kregen een conflict en de stekker werd eruit getrokken. Toen heb ik altijd gezegd: 'Lag het maar aan mezelf, had ik maar ...

lees verder


Zeven zusters

27 februari 2019

Eigenlijk was ik als kind al verslaafd. Toen ik naar de middelbare school ging was het over. En later, toen ik werkte, helemaal. Maar nu is het terug en ik ben zo blij! Over welke verslaving ik het heb? Leesverslaving, boekenleesverslaving met name. Als kind las ik twee boeken per week.

lees verder


Kinderen

20 februari 2019

Een paar weken geleden stond er een brief in deze krant van professor Hoksbergen. De inhoud kwam hier op neer: als we niet zorgen dat er minder mensen worden geboren heeft het niet zo veel zin dat we iets aan het klimaat doen. Maximaal twee kinderen per gezin, stelde hij voor. Omdat ik het met hem eens ben, was ik erg benieuwd naar de reacties. Maar er gebeurde weinig.

lees verder

 

1  2

 

 

 

 

boek