name head

 

In je eentje

9 mei 2018

Veel gehoorde reactie:’Neeee, ga jij alleen op vakantie?’
Ontzetting alom. Je kunt het woord vakantie ook vervangen door: bioscoop, theater, uit eten.
En als ik dan doorvraag: ‘wat is daar nou erg aan?’ komt het er meestal op neer dat degenen die het zeggen er zelf niet aan moeten denken. Omdat het eng is om als vrouw alleen ergens heen te gaan.

lees verder


Amalia

2 mei 2018

Soms gebeuren er dingen in het nieuws die je gaat betrekken op je eigen leven. Je had het je eigenlijk nooit zo gerealiseerd, maar ja, als ik nu terugkijk was de tijd tussen mijn tiende en mijn vijftiende wel de moeilijkste. Ik kreeg borstjes en in het begin deed ik alles om dat te verbergen. Strakke truitjes eroverheen zodat ze lekker plat bleven. Ze hoorden niet bij mijn lijf tot dan toe,

lees verder


Screening

25 april 2018

Wat is er nou zo erg als mensen boven de 70 bij een ziekenhuisopname worden gescreened? Het ergste is het gebruik van het woord 'screening', dat koud en afstandelijk is. 'Check-up' was misschien vriendelijker geweest. Je kunt gewoon niet ontkennen dat de ene oudere nog elke dag hardloopt en de andere niet meer uit z'n stoel kan komen.

lees verder


Overlast

18 april 2018

Dit verhaal gaat over twee buurvrouwen, een vrouwelijke wijkagent en een vrouwelijke gemeenteambtenaar. Je zal maar een gehorig huis hebben. En een buurjongen die dj wil worden en ervan overtuigd is dat hij dat alleen midden in de nacht zonder koptelefoon kan oefenen. Neem van mij aan: het meest redelijke mens wordt stapelgek.

lees verder


Barbie

11 april 2018

Langzamerhand weet iedereen wel wie ze is: Samantha de Jong, oftewel Barbie. Woont in Scheveningen, begon acht jaar geleden beroemd te worden door eerst mee te doen aan Oh,oh Cherzo en daarna werd haar leven stap voor stap gevolgd. Via reality shows zagen we haar bezig met seks, trouwen, kinderen krijgen, scheiden, maar dan allemaal in het echt.

lees verder

 

1  2

 

 

 

 

boek