name head

 

Exit

14 juni 2017

Het wordt tijd dat de vrouwen in Den Haag aan de macht komen. Negentig dagen van gezeur, irritaties, persoonlijke ergernissen liggen achter ons en we zijn geen stap verder. Het is zo jammer dat dit gebeurt: wetgeving over belastingbetaling die voor ons allemaal voordeel zou opleveren blijft liggen, belangrijke besluiten worden niet genomen omdat de formatie bezig is.

lees verder


Roalercoaster

7 juni 2017

Hoe je door het nieuws in een roalercoaster van emoties terecht kunt komen. Zondagavond zag ik nog ontroerd hoe mensen op hun vrije dag mee gingen helpen zoeken naar de verdwenen Savannah uit Bunschoten. Ze hadden een eenvoudige uitleg: 'ik heb ook kinderen, ik moet er niet aan denken dat het mij zou overkomen, dus dan ga je helpen, he?'

lees verder


Volkje

31 mei 2017

Wat zijn we toch eigenlijk een raar volkje. Dat realiseer je je weer eens als je iemand uit het buitenland op bezoek hebt. We staan bekend als rustig, overwogen, niet overdreven en dan komt mijn vriendin uit Zuid Afrika ineens terecht in een menigte in het rose geklede mannen!

lees verder


Werkelijkheid

24 mei 2017

Na Manchester vraag je je af hoe kinderen al dit soort gebeurtenissen verwerken en vooral: hoe ze er later op terug zullen kijken. Ik maakte me zorgen over berichten dat leraren niet meer over de holocaust durven les te geven op scholen met veel islamitische leerlingen. En over het feit dat jongeren helemaal niet meer zo in de Tweede Wereldoorlog geïnteresseerd zijn.

lees verder


Iran (2)

17 mei 2017

In het park bij het paleis van de vroegere sjah in Teheran zitten een beeldschoon meisje en een stuk van een jongen op een bankje. Ze zijn rond de dertig. 'Ik zou graag model worden,' zegt het meisje, 'maar ja, dat is natuurlijk onmogelijk in Iran. Er bestaan geen geïllustreerde tijdschriften. Ik zag leuke mode-dingen op het web en maakte er een reportage over op Instagram.

lees verder

 

1  2

 

 

 

 

boek