name head

30 mei 2018 | Door Catherine Keyl | back

Vijftig Plus

Dat waren verbazingwekkende cijfertjes die naar boven kwamen uit een onderzoek naar Ouderen en Intimiteit onder ruim 2000 mensen door Startpagina.nl. De helft van de 50 plussers op zoek naar een relatie zit op datingsites. Vreemd genoeg niemand van mijn vrienden en kennissen. Of durven ze er niet over te praten? Dat er enorme vooroordelen zijn over 50 plus en seks is bekend. Als ik sommige van mijn flink oudere vriendinnen zie, die nog steeds actief zijn met daten, hoor ik de reacties van de omgeving. Buren, kinderen, vriendinnen: ’Zo’n oud wijf, waar is ze mee bezig?’

Nou vrienden, wen er maar aan. Als je gezond bent en oud, hebben verschillende onderzoeken nu wel bewezen, heb je gewoon zin in seks tot je doodgaat. Maakt niet uit of je 80 of 90 bent. Treurig is natuurlijk wel, dat de meeste mannen, ook als ze zelf ouder zijn, geen vriendin van hun eigen leeftijd willen, alleen jonger. Lekker is dat. Hoe moet dat dan nu verder met die vrouwen van 80? Die kunnen dus alleen mannen van 100 krijgen, of zo.

Waarom heb ik het over dit onderwerp? Omdat ik ervan overtuigd ben dat een goed seksleven bijdraagt aan meer levensgeluk.
Ik las een interview met hoogleraar Ellen Laan, die vindt dat huisartsen standaard naar het seksleven van hun patiënten moeten informeren. Goed idee. Maar hoe moet ik me het gesprek met de huisarts dan voorstellen?
‘En mevrouwtje, hoe is het met uw seksleven?’
‘Nou dokter, ik heb al zeker in geen tien jaar geen seks meer gehad.’
Niet meteen lachen en veroordelen, ik ken er heel wat bij wie de situatie zo is.
En wat gaat de dokter dan doen? Een gigolo bellen? Dat lijkt me de enige effectieve oplossing. Zolang die futurologen die van de week in de krant stonden nog geen gelijk hebben. Zij beweerden dat over een poosje iedereen het gaat doen met een robot. Het zal effe wennen zijn, maar altijd beter dan helemaal niks lijkt me zo.

Ik ben ervan overtuigd dat veel agressie in de maatschappij wordt veroorzaakt door een gebrek aan seks. Kijk maar naar die boze witte mannen. En die 50+ partij, daar vechten ze elkaar natuurlijk ook niet voor niks de tent uit.
Toen er nog bejaardenhuizen waren was bekend dat de meerderheid van die bevolking vrouwen was... zij worden nog steeds ouder dan mannen. Volgde een enorme strijd om de enige man in het huis. Kan niet gezond zijn, daar moet een oplossing voor komen. Misschien toch een van Overheidswege gefinancierde gigolo, als extra bij de uitkering.

We hebben nu nog te maken met oudere vrouwen die bedeesd zijn opgevoed, dat wordt wat als de nieuwe generatie komt!

Reageren?

 

 

 

cc

column