name head

13 november 2019 | Door Catherine Keyl | back

Vette roddel

Echt, jullie moeten het tegen niemand zeggen. Maar ik weet de vetste roddel van het jaar.
André Hazes heeft helemaal geen relatie met Bridget Maasland. Het is een cover-up.
John de Mol senior, 64, heeft een al  jarenlange  relatie met Fridget, 45, zoals haar bijnaam is.
Verzinsel natuurlijk.

En dan? Hoe zou Twitter dan reageren?
Niks geen kinderwagens met André Hazes erin, omdat hij twintig jaar jonger is dan Bridget Maasland. Veel mannen zullen hun bewondering uitspreken: ‘Goed gedaan John, zo’n jong kipje gescoord op jouw leeftijd!’

In dit soort situaties zie je pas wat een ongelooflijk ongeëmancipeerd land Nederland is. Een man is een bink als hij een jongere vrouw scoort, maar een vrouw wordt met een jongere man nog steeds afgeschilderd als een wanhopig op-zoek-naar-liefde type. En toch leven we in 2019.
Twittergekkies beginnen als ‘deskundigen’ over het moedercomplex dat Hazes heeft.
Laten die nou in Godsnaam mij niet een analyse van de psyche van Hazes geven. Ze kunnen niet eens hun berichten foutloos schrijven.

En hou eens op je alsmaar met anderen te bemoeien.
Kijk, ik voel ook enorm mee met Monique die op een kloterige manier in de steek gelaten is met een klein kindje. Maar het is nou eenmaal zo dat soms gevoelens zo heftig zijn, dat het niet meer ‘netjes’ is te spelen. Blijkbaar had Hazes allang geestelijk afscheid genomen van Monique en voelde het daarom voor hem niet als besodemieteren. Gelukkig heeft hij haar niet laten zitten voor een jongere vrouw.

En er is nog iets dat ik niet begrijp. Deze twee sterren aan het tv-firmament betalen vast managers heel erg veel geld om dit soort dingen in goede banen te leiden. Waar waren die? Hoe hebben die geadviseerd? Hebben de twee verliefden niet geluisterd, of hadden ze naif genoeg, geen idee?
Sorry, maar als je de bekendheid van een Hazes en een Maasland hebt, kun je van tevoren uittekenen wat je te wachten staat. Zeker als je zoals Maasland geld verdient met het roddelen over anderen.
Blijft natuurlijk het feit dat ongelooflijk veel vrouwen stik-jaloers op Maasland zijn. Daarom reageren die ook het hardst. Niet echt zusterlijke solidariteit.

Ik zou zeggen: André, dit verdient niet de schoonheidsprijs maar zo gaat het soms in de liefde, en Bridget, fijn voor je dat je zo verliefd bent en ik hoop dat het heel lang zal duren. Dat jullie niet volgende week jullie beider kinderen weer moeten vertellen dat de liefde over is. Want kinderen ondervinden daarvan, zoals wij allen weten, soms ernstige gevolgen. Dus probeer niet uitsluitend aan jezelf te denken, maar ook aan anderen. Een raad die ik trouwens de hele maatschappij eigenlijk wil geven.

Reageren?

 

 

cc

column