name head

30 augustus 2017 | Door Catherine Keyl | back

Profiteren

Collega Daphne Deckers merkte terecht op: ’Die ouwe rijke kerels willen heus niet puur voor de gezelligheid jouw studieboeken betalen.’ Als het hier om vrouwelijke studenten gaat, speelt seks natuurlijk een rol. Maar hoe nu als een ouwe rijke vrouw dingen betaalt voor een andere vrouw?
Ik zal een paar voorbeelden geven. Allemaal reality, niks verzonnen.

Een kennis van mij komt koffiedrinken en ze heeft een Louis Vuitton tas bij zich. Ik denk meteen: ’Leuk gescoord in Turkije, goede namaak.’ Maar ze ziet me kijken en zegt: ’Nee, hij is echt.’ Dat betekent dus minimaal 1200 euro.
‘Nee, 1300,’ zegt ze, ‘van een vriendin gekregen. En ik heb ook nog een Chanel, die is iets goedkoper, en een Gucci.’
Een snelle rekensom komt op bijna vier duizend euro. ‘Allemaal van die ene vriendin?’ Allemaal van die ene vriendin.
Een andere kennis die volgens mij een uitkering heeft, gaat plotseling voor drie weken op vakantie naar Bali. Ik denk meteen, slecht als ik ben, ‘zeker met een rijke lover.’ Niet dus, met een rijke vriendin die geen zin heeft om alleen te gaan. Ook hier betreft het een cadeautje van een paar duizend euro.
Weer iemand anders zeurt al jaren dat ze zo’n dikke pens heeft. Ze doet alles om af te vallen, maar de dikke buik hoort blijkbaar bij haar figuur en ze krijgt hem maar niet weg. Haar enige optie is nog wegzuigen, maar dat is een akkefietje dat maar liefst 1650 euro kost.
Wederom springt een rijke vriendin in. Voor de duidelijkheid: het gaat hier niet steeds over dezelfde rijke vriendin.
In eerste instantie kun je denken: wat aardig van die rijke vrouwen.

Ik heb natuurlijk geprobeerd me voor te stellen hoe ik zou reageren als ik geen geld had en ik wilde graag een Louis Vuitton tas. Ik kan het me niet voor stellen, want ik vind ze persoonlijk spuuglelijk. Maar ik denk dat ik dan toch genoegen zou nemen met een namaak. Zou ik mee gaan naar Bali? De verleiding is groot, maar ik zou me verplicht voelen steeds te doen wat die vriendin me vraagt en ik weet van te voren: dat loopt niet goed af, want dat irriteert.
Zou ik een liposuctie door een ander laten betalen? Jullie geloven het misschien niet, maar daar zou ik me echt te trots voor voelen.

Hoewel de financiële situatie van vrouwen de laatste jaren beter wordt, 56% is nog maar financieel afhankelijk, dat was veel erger, zit er blijkbaar nog steeds een mechanisme in vrouwen dat het normaal vindt dit soort cadeautjes te ontvangen.

Er is een oud Nederlands gezegde: ’Voor wat hoort wat’ en ik moet er niet aan denken wat voor eisen die rijke vrouwen kunnen gaan stellen aan hun gekochte luxe slaafjes.

Reageren?

 

 

 

cc

column