name head

16 januari 2019 | Door Catherine Keyl | back

Gigolo

Een mooie score voor één televisieavond: Claudia de Breij over de Oudejaarsconference 2019, een vrouwelijke officier van justitie in de zaak Holleeder, Suzanne Schulting die Kjeld Nuis op z’n plaats zet, Simone Wiegmans die het journaal presenteert, Eva Jinek die met vaste hand haar talkshow regeert en natuurlijk premier May die de wereld de adem in doet houden. Vrouwen spelen overal een belangrijke rol. In de politiek, op tv, in de sport, in de rechtszaal. Je kunt niet anders dan constateren dat de emancipatie definitief heeft toegeslagen. En ik word daar ongelooflijk trots van.

Maar nu las ik van de week op Vrouw.nl in de rubriek ‘Opgebiecht’ een mooi verhaal van een vrouw die een gigolo had gebeld. Op zich ook een voorbeeld van emancipatie. Ze had twee relaties achter de rug en was er even klaar mee. En, zoals ze schrijft, omdat ze ‘wel haar behoeftes heeft’ besloot ze na teleurstellende ervaringen met datingsites, een gigolo te bellen. Hij bleek heel goed in bed, ze voelde zich na jaren weer vrouw en na afloop kon ze fijn afrekenen en geen gezeur over gebroken harten. Op zich niet nieuw, ik herinner me ook zo’n verhaal over Heleen van Royen.
Over het algemeen vind ik betaalde seks de oplossing voor een hoop problemen. Ook bij mannen trouwens, wat mij betreft zouden al die testosteronbommen uit het Midden Oosten en Afrika met korting naar de betaalde dames mogen. Het zou heel wat aanrandingsgedoe voorkomen.
Maar wat is nu mijn ding?
Waarom moet zo’n verhaal in de rubriek ‘Opgebiecht’, waarom niet gewoon met naam en toenaam? Ik weet wel, ook mannen zijn er niet trots op als ze op deze manier aan hun gerief komen, maar we moeten dit soort zaken echt uit de taboesfeer halen.

Na het lezen dacht ik meteen: dit is de oplossing voor heel wat van mijn vriendinnen, van wie sommigen al jaren zonder seks leven en geen idee hebben hoe ze dat moeten veranderen. En wat denk je wat? Nergens een adres, telefoonnummer of site waar je zou kunnen informeren. Ok, dan doe ik het zelf. Ik googelen. En wat krijg ik? Foto’s van heel veel kale mannen met tatoo’s, wat mij betreft echt dé manier om volledig af te knappen en nooit meer seks te willen. Een lijstje met telefoonnummers en adressen was toch het minste geweest wat de redactie had kunnen doen.

Het is maar een suggestie.
De vrouw in kwestie denkt dat als ze haar avonturen opbiecht haar vriendinnen geschokt zijn. Vreemd, als ze een stiekeme relatie met een getrouwde man zou opbiechten zouden ze het spannend vinden. Wat een dubbele moraal.

Reageren?

 

 

 

cc

column