name head

 

Haar

13 juni 2018

Voor het eerst in de bijna tien jaar dat ik deze column schrijf is het mij onmogelijk te reageren op alle mails die ik vorige week heb gekregen over mijn metamorfose naar de haarkleur grijs. Ongelooflijk, wat zijn we daar met z’n allen mee bezig. En wat een leuke vrouwen die de Telegraaf lezen! Echt hartverwarmend. Vooral degenen die schrijven ‘toch al 70 te zijn en nog nooit ergens op gereageerd te hebben.’ Allemaal schrijven ze bemoedigende reacties.

lees verder


Wit

6 juni 2018

Soms neem je in een paar seconden een beslissing die onbenullig lijkt, maar die enorme gevolgen kan hebben. Toen ik rond de dertig was, ontdekte mijn toenmalige kapper nogal wat grijze haren. Familieprobleempje. 'Zal ik ze voor je verven?' vroeg hij en ik antwoordde nonchalant: prima. Wat ik toen niet wist, is dat mijn haar vrij snel groeit en ik dus elke drie weken een verfbeurt nodig heb.

lees verder


Vijftig Plus

30 mei 2018

Dat waren verbazingwekkende cijfertjes die naar boven kwamen uit een onderzoek naar Ouderen en Intimiteit onder ruim 2000 mensen door Startpagina.nl. De helft van de 50 plussers op zoek naar een relatie zit op dating sites. Vreemd genoeg niemand van mijn vrienden en kennissen. Of durven ze er niet over te praten?

lees verder


Reistips

23 mei 2018

'Lees dan die kaart verdorie eens!!!'roep ik tegen m'n reispartner terwijl ik met 120 een essentiële afslag mis. Want reistip nummer 1: denk niet dat als je GPS hebt je wel zonder kaart kunt. Er zijn altijd plekjes die niet op de GPS staan. Ook niet op de kaart trouwens, dat zijn de ernstigste gevallen. Voor het eerst sinds jaren maak ik een lange reis door Europa met de auto.

lees verder


Vogelaars

16 mei 2018

Beeld van een vogelaar: een in het groen geklede man met een vette kijker op z'n buik en een broodtrommeltje op zak. Hij kijkt uren door het struikgewas in het bos naar vogels. Fout. Steeds meer vrouwen zijn vogelaars en het is een ontwikkeling die mij totaal was ontgaan. Sinds kort snap ik de gekte wel en ik zal uitleggen waarom.

lees verder

 

2

 

 

 

 

boek