name head

 

Geraffineerd

19 juli 2017

Dus morgen spelen de Nederlandse vrouwen tegen Denemarken. Nooit gedacht dat ik deze zin zou opschrijven. Mannenvoetbal vind ik namelijk walgelijk en ik heb daar goede redenen voor. Ik stond als verslaggever tussen de vechtende ‘supporters’ en dat is erger dan oorlog, want het is nergens voor nodig.
Wat een verademing dan, dat vrouwenvoetbal!

lees verder


Laat

12 juli 2017

Het is een steeds vaker voorkomende trend: huwelijken die twintig, dertig jaar en langer hebben geduurd worden plotseling beëindigd. Voor de omgeving een schok. Als ik zulke verhalen hoor, moet ik onwillekeurig denken aan die mop. Komt een echtpaar van 90 bij een advocaat: 'Wij willen scheiden.' Zegt de advocaat: 'Is dat niet een beetje laat?'

lees verder


Simone

5 juli 2017

Er zijn van die vrouwen die een ongelooflijke kracht in zich hebben. Die nooit in de slachtofferrol kruipen, maar het leed achter zich laten, ervan leren en doorgaan. Zo'n vrouw was Simone Veil. Ze werd in Nice geboren. Haar vader was architect. Als je dat leest denk je: die had alles mee.

lees verder


Star

28 juni 2017

Nederland begint steeds meer te lijken op een land vol zwaar-gereformeerden van de oude stempel. Wat jij hebt geleerd van je geloof staat onomstotelijk vast, en je hoeft je verder niet bezig te houden met meningen van anderen. Sterker nog, een mening van anderen is vijandig.

lees verder


Te laat

21 juni 2017

En nu zal hij dus begraven worden vanuit Straatsburg. Een Europese begrafenis voor een groot staatsman, Helmut Kohl. Een paar jaar geleden zat ik naast hem tijdens een diner dat georganiseerd werd door Geert Schaaij voor een beleggingsclub. "U heeft geen idee hoe het voelt om nutteloos te zijn,' zei hij tegen me, 'en uitgerangeerd.

lees verder

 

2

 

 

 

 

boek