name head

 

Lezers

14 aug 2019

Binnenkort schrijf ik al tien jaar deze column voor de pagina Vrouw en nog steeds kan ik geen peil trekken op de reacties. Vorige week schreef ik over het feit dat jonge vrouwen steeds minder hun haar scheren, dat wil zeggen op onzichtbare plaatsen. Ik had een enorme stoet reacties ...

lees verder


Harig

7 aug 2019

Haardracht, zeker bij vrouwen, is mooi. Maar niet als je er één in je hotelkamer vindt in het doucheputje als herinnering aan de vorige bewoner. Mijn relatie tot haar is dus extreem dubbel. Dat fanatieke scheren dat iedereen doet, stond me altijd al tegen. Haar hoort gewoon onder je armen, op je benen en die andere plek.

lees verder


Hack

31 juli 2019

Het is toch alweer even geleden, dat ik na het zien van een documentaire een half uur voor me uit heb zitten staren. Gegrepen door een mengeling van ongeloof, wanhoop en woede. En het rare is: ik wist het allemaal eigenlijk al. Van de week kwam de documentaire The Great Hack uit op Netflix en één ding is zeker: wie veel op social media zit moet dit zien.

lees verder


Muizen

24 juli 2019

Een vriendin van mij gaat geregeld naar haar demente tante in een tehuis, om even schoon te maken. De laatste keer dat ze er kwam viel het haar al op dat er overal, jakkes, muizenpoepjes lagen. In de keuken, op het aanrecht. Stukje stoel aangevroten. Dus naar de leiding.

lees verder


Zoektocht

17 juli 2019

Hoeveel interviews zou ik op straat gemaakt hebben? Ontelbare, ongetwijfeld. We zijn op het Malieveld in Den Haag en draaien voor een documentaire die we in eigen beheer maken over het VST, het Veteranen Search Team. Het is warm weer, de sfeer is vrolijk. Mensen die in het leger gewerkt hebben sluiten zich vrijwillig aan bij ...

lees verder

 

2

 

 

 

 

boek