name head

 

Make-up

15 nov. 2017

Ineens realiseer ik me dat ik al heel lang niet heb gewinkeld. Te veel op het web, misschien. Ik besluit er een ouderwetse winkelmiddag van te maken.
In het warenhuis kom ik binnen op de afdeling make-up en er komt een verkoopster naar me toe.
‘Mag ik u een crème laten proberen?’ vraagt ze en ze gebaart me op een iets verhoogde kruk te gaan zitten.

lees verder


Jeremiëren

08 nov. 2017

Afgelopen tijd viel er weer veel te jeremiëren over de positie van de vrouw. Te weinig vrouwen in de politiek, te weinig in de leiding van grote bedrijven, te weinig in de ICT. Vroeger zou ik me enorm hebben opgewonden: dat moet nou toch eens afgelopen zijn! Maar tegenwoordig denk ik steeds vaker: eigen schuld, dikke bult. Dat komt onder anderen door drie gesprekken die ik afgelopen weken had

lees verder


Not#MeToo

01 nov. 2017

Vorige week had ik al het idee, dat de overigens sympathieke, hype #metoo uit de hand ging lopen. Natuurlijk was het goed te weten hoeveel vrouwen lastig zijn gevallen. En ook ik deed mee: ik vertelde over de drie sterren kok in Parijs die me plotseling tijdens een interview begon te kussen. Nu hebben we het verhaal van Jelle Brandt Corstius, die bij De Wereld Draait door vertelde hoe hij 15 jaar geleden werd aangerand door een producer.

lees verder


Verschil

25 okt. 2017

Als je nou ergens het verschil tussen de mannen en de vrouwenwereld zag, was dat wel bij Pauw, afgelopen maandag. Drie vrouwen vertelden dat hun leven in feite anders was gelopen door niet in te gaan op avances van een leraar. Pauw meldde hoe hij door homoseksuelen was benaderd, en 'daarvan geleerd' had.

lees verder


Schuldgevoel

18 okt. 2017

Mijn vriendin heeft drie kinderen, een man en een baan. En een moeder. Afgelopen week is ze drie keer bij haar moeder op bezoek geweest. Op zich niet gek, maar wel als je weet dat mijn vriendin in het Westen woont en haar moeder in Zeeland. Twee uur, als ze mazzel heeft en er niet te veel files zijn, heen en twee uur terug. Deze week had zij ‘dienst’. De volgende weken zijn haar zussen aan de beurt.

lees verder

 

2

 

 

 

 

boek