name head

 

Kussen

21 november 2018

Nee, ik ga niet weer over de affaire van Dam/Brandt Corstius beginnen, hoewel me van het hart moet dat Trouw en DWDD wel erg onzorgvuldig hebben gehandeld. Maar het was in de hype van #metoo, zullen we maar zeggen, een affaire tussen twee mannen was een welkome afwisseling op alle verhalen over vrouwen, indertijd.

lees verder


Luis

14 november 2018

Deze column heet luis van 'luis in de pels', dat betekent: iemand die kritisch volgt. Alleen maar omdat het woord klokkenluider, dat ik eigenlijk had willen gebruiken, niet boven dit stukje past. De laatste tijd zijn er twee 'affaires' geweest waar vrouwen een belangrijke rol als klokkenluider hebben gespeeld. Ik denk aan de SNS bank. Was een Volksbank, waar de kleine belegger in kon investeren.

lees verder


Sport

7 november 2018

Eén ding eerst even duidelijk: mijn vriend Peter is een meelevende, vriendelijke man. Altijd een open oor voor anderen. Zijn grootste liefde is, ben ik bang, Manchester United. Afgelopen zaterdag speelde United tegen Bournemouth. Vlak voor het einde van de wedstrijd werd er bij ons aangebeld. Een vriendin.

lees verder


Verjaardag

31 oktober 2018

Afgelopen week was ik jarig en ja, ik ben een beetje kinderachtig. Ik vind het nog steeds leuk. Ben dankbaar voor de lieve wensen, de cadeautjes. Er blijft zich een vreemd soort opwinding van me meester maken. Bij de vele wensen die ik kreeg zat ook deze tekst, en ik dacht, die wil ik delen. Iemand vroeg of het erg was om oud te worden. Dit was haar antwoord:

lees verder


Muurbloem

24 oktober 2018

Hoeveel vrouwen hebben eigenlijk hun leven verpest omdat ze bang waren dat ze over zouden blijven? Als ik om me heen kijk, zie ik er heel wat. En daar ben ik verbaasd over. Dacht dat de vrouwen van tegenwoordig wel zelfstandiger zouden zijn. Ik had er zelf ook namelijk last van toen ik begin twintig was, maar ik dacht dat de tijden veranderd waren. Niet dus. Slimme vrouwen, niet onaantrekkelijk

lees verder

 

2

 

 

 

 

boek