name head

 

Prinsesjes

19 september 2018

Dat was een aardige bijeenkomst vorige week in de schitterende Belgische ambassade in Den Haag. U heeft het kunnen lezen in het Stan Huygens Journaal. De mannelijke vicepremier van België, Alexander de Croo, presenteerde zijn boek: ‘De Eeuw van de Vrouw.’ Op zich al bijzonder dat een man daarin geïnteresseerd is. Het is eigenlijk een soort encyclopedisch werk geworden.

lees verder


Kassières

12 september 2018

Vorige week  had ik het over Engeland, dat daar zo opvallend veel oudere vrouwen achter de kassa zitten. Mijn vraag was: hebben oudere vrouwen in Nederland geen zin om achter de kassa te zitten of willen de supermarkten geen oudere vrouwen?
Een paar woedende reacties van mensen die graag in een winkel willen werken, maar nergens aan de bak komen. Dat lijkt me raar,

lees verder


Engeland

5 september 2018

Dit keer ging ik naar Engeland met de stemming die je hebt als je een partner bezoekt die je verlaten heeft. Waarom toch, we hadden het zo leuk samen. Mijn vriend Peter is van oorsprong Engelsman, hoewel hij zich tegenwoordig Zuid-Afrikaan voelt. Zijn familie woont nog in de buurt van Manchester, dus daar waren wij vorige week. Toch het idee dat alles ineens langzamer gaat als je het eiland op rijdt. Of is dat vasteland-arrogantie?

lees verder


Film

29 augustus 2018

Heerlijk om naar de film te gaan. De laatste tijd zat ik echter vaak alleen in een grote zaal. Verontrustend stil. Tot een paar weken geleden. Eerst ging ik naar 'Mamma mia!' Uitsluitend vrouwen in de bios, tot de laatste plaats bezet. En nu van de week een voorvertoning van The Book Club, weer hetzelfde, alleen vrouwen, propvol.

lees verder


Slippers

22 augustus 2018

Niks zo mooi als een vrouwenbeen in een elegante hoge hak. Ik heb bewondering voor vrouwen die er op kunnen lopen alsof ze met die stiletto's geboren zijn. Een paar schitterende Louboutins met rode zool en hoge hak, een genot voor het oog. Minder voor de portemonnee, 400 euro is normaal, en ze staan ook nog bij bosjes op Marktplaats.

lees verder

 

2

 

 

 

 

boek