name head

 

Hork

18 juli 2018

Als een vrouw in het openbaar onheus behandeld wordt, voel ik daar meer in mee dan als het een man overkomt. Hoe zou dat komen? Ik weet nog goed hoe Silvio Berlusconi bondskanselier Merkel zou ontmoeten. Hij was aan de telefoon en belde gewoon door, terwijl de Bondskanselier op hem stond te wachten. Ik dacht dat dit voorval nog niet zo lang geleden was, naar nu blijkt ...

lees verder


Vrouwen

11 juli 2018

Lang heb ik me afgevraagd waarom vrouwen toch op vrouwen vielen. Als fanatieke hetero dan. Zelfs een vriendin van mij die een echte mannenverslindster was, vond uiteindelijk haar geluk bij een vrouw en trouwde met haar. Ik kon maar één antwoord bedenken: de seks moest wel veel beter zijn. En als je erover nadenkt is het ook logisch.

lees verder


Oprah

4 juli 2018

Vrijdag gaat dus de tentoonstelling open in het Smithonian Museum in Chicago over Oprah's leven en ik ben bijna in staat om er speciaal heen te reizen. Ik zag Oprah op CBS terwijl ze voor het eerst door de tentoonstelling liep. Ze maakte 4561 shows. De directeur van het museum tegen Oprah: 'Ik kan niets bedenken dat de laatste 25 jaar zo veel invloed had op de Amerikaanse samenleving als jouw shows.'

lees verder


Baarmoeder

27 juni 2018

Jeanette was 27 jaar en had twee kleine kindjes. Plotseling was ze dood. Baarmoederhalskanker, ik had er nog nooit van gehoord, lang geleden. Hella, een collega van mij, wond er zich enorm over op. Hoe moest dat nou verder met die kinderen? Waarom wisten wij allemaal niet wat baarmoederhalskanker was? Wat kon je er tegen doen? Een soort wanhoop maakte zich van haar meester.

lees verder


Sekswerkers

20 juni 2018

Afgelopen zondag was ik voor het eerst in zeker tien jaar op de Wallen in Amsterdam. Nee, ik heb niet, zoals iedereen, naar de dames gekeken. Dat had trouwens ook niet gekund, want het zicht werd belemmerd door kotsende, snuivende, rolkoffers voortduwende toeristen.
Ik wist niet wat ik zag.

lees verder

 

2

 

 

 

 

boek