name head

 

Emoties

21 maart 2018

Een Amerikaanse stand-up comedian bij een optreden jaren geleden in Amsterdam: ’Als ik in de VS een grap maak, rollen de mensen van hun stoel van het lachen. Hier zeggen ze: o, leuk, en trekken ze een mondhoek op. Dat is wel even wennen.’ Dat was voor mij toen een eyeopener. Wat waren we beheerst en netjes.

lees verder


Oneerlijk

14 maart 2018

Leuk filmpje op Facebook. Een kamer vol zachtroze en lichtblauwe ballen. Aan een jongetje en een meisje van een jaar of zes wordt gevraagd de ballen op kleur te sorteren, zodat een glazen vaas vol roze en een met blauwe ballen ontstaat. Als ze klaar zijn, krijgen ze snoep als dank. Het jongetje twee keer zo veel als het meisje.

lees verder


Douane

7 maart 2018

Vier weken op reis geweest en acht landen bezocht. Veel met security te maken gehad, natuurlijk. Grappig dat je meteen weet wanneer je in een Islamitisch land bent, want dan staat er een apart hokje voor de vrouwen, met een knalblauw gordijn ervoor. Vraag me niet waarom knalblauw, traditie?

lees verder


Duidelijke taal?

31 jan. 2018

Eigenlijk zou ik deze column over de Nederlandse identiteit schrijven. Ik ben intussen alweer zo’n tien jaar met een buitenlander en dan vallen je dingetjes op. Toen ik daarvan een lijstje aan het maken was, kwam ook: ‘meten met twee maten’ naar boven. Een paar weken geleden hadden we het incident met ...

lees verder


Luxe wezens

24 jan. 2018

Een paar weken geleden schreef ik al over mijn grote ergernis dat jonge vrouwen het de normaalste zaak vinden om part time te werken. Hoezo eigenlijk, als ze geen kinderen en geen man hebben? Wat dat betreft zijn we gewoon de meest luie vrouwen van Europa. En dat kan natuurlijk alleen maar omdat we een steenrijk land zijn.

lees verder

 

2

 

 

 

 

boek