name head

 

Duidelijke taal?

31 jan. 2018

Eigenlijk zou ik deze column over de Nederlandse identiteit schrijven. Ik ben intussen alweer zo’n tien jaar met een buitenlander en dan vallen je dingetjes op. Toen ik daarvan een lijstje aan het maken was, kwam ook: ‘meten met twee maten’ naar boven. Een paar weken geleden hadden we het incident met ...

lees verder


Luxe wezens

24 jan. 2018

Een paar weken geleden schreef ik al over mijn grote ergernis dat jonge vrouwen het de normaalste zaak vinden om part time te werken. Hoezo eigenlijk, als ze geen kinderen en geen man hebben? Wat dat betreft zijn we gewoon de meest luie vrouwen van Europa. En dat kan natuurlijk alleen maar omdat we een steenrijk land zijn.

lees verder


Water extra

24 jan. 2018

‘Je denkt toch zeker niet dat ik in de rij ga staan?’ zegt de taxichauffeur verontwaardigd, ’ik werk twaalf uur per dag en dan moet ik als ik thuiskom nog eens wachten op m’n water?!’ Ik ben in Kaapstad, de eerste grote stad ter wereld waar na 22 april geen water meer uit de kraan komt, tenminste... als het niet een máánd achter elkaar heel hard gaat regenen.

lees verder


Mietje

17 jan. 2018

Mijn Indiana Jones, de grote man die mij bij alles begeleidt en mij vertelt niet bij de pakken neer te zitten, heeft een enorme dip. 'Niet in het verleden leven,' leerde hij mij,' want dat is al voorbij en niet te veranderen. Niet in de toekomst, dat heb je ook niet in de hand. Leef in het nu.' Mooie lessen. Maar nu is Indiana zelf aan de beurt. Hij heeft zoals veel oudere mannen ...

lees verder


Jort

10 jan. 2018

Laat ik eerst even zeggen dat ik Jort Kelder wel eens ontmoet heb, maar ik ken hem niet. Jammer dat hij het woord verkrachting gebruikte, dat zo zwaar beladen is. Hij zei: veel vrouwen dringen bij mij aan verkracht te worden. Wat hij probeerde te zeggen is: vrouwen zijn ook niet altijd lieverdjes als het om versieren gaat.

lees verder

 

2

 

 

 

 

boek